Bibelmaraton i Holmestrand 14-17 april

Torsdag 14. april kl 08.00 starter ordførerne i Holmestrand og Re bibellesingen i Botne Kirke, Holmestrand

Ordførerne Thorvald Hillestad i Re og Alf Johan Svele i Holmestrand skal slippe å fullføre en hel bibelmaraton. Bibelmaraton, som arrangeres i speiderhuset i Botne, er nemlig beregnet å vare i 80 timer. Da skal Bibelen leses fra perm til perm ved at to og to personer fordeler lesingen seg i mellom, i bolker av en time. Til sammen 160 personer vil være i aksjon fra torsdag morgen kl. 08:00 den 14. april til søndag 17. april ca. kl. 18:00.

Hyggelig å bli spurt -Jeg satt faktisk pris på å bli spurt om å være med å lese, sier Thorvald Hillestad. Bibelen er viktig for både enkeltpersoner og for den kulturen vi lever i i dag. Det er jo det som er kulturarven vår og det er viktig at det blir understreket, ikke minst i en tid der mange andre kulturer presser seg på, sier Thorvald. I en time, fra kl. 08:00, leser han sammen med ordførerkollega i Holmestrand i speiderhuset i Botne. Har du lyst til å delta, ta kontakt med Randi Anne Skårdal og meld deg på: randi.skardal@gmail.com.

Mye som skjer Parallelt med bibelesingen blir det program med blant annet foredrag og konserter. Blant annet skal Våle kirkekor synge på torsdagen kl. 20:00. Det legges også opp til åpen kafe i perioder i speiderhuset. Man kan når som helst komme inn, sette seg ned og lytte til bibellesningen. Bibelmaraton er et samarbeider mellom Normisjonen i Re og Holmestrand, DELK og menighetene i Holmestrand i Botne menighetshus/Speiderhuset. Hovedidéen med Bibelmaraton er å lese Bibelen høyt fra perm til perm, morgen og kveld, natt og dag, drøyt 80 timer til ende, ikke så veldig ulikt opplegget til NrKs sakte-TV «Salmeboken minutt for minutt». Samtidig som det leses er det en rekke arrangementer i kirken og på menighetshuset som relateres til Bibelen, samt en kafeteria hvor folk kan treffes og samtale om det de har hørt eller sett eller bare få i seg en matbit eller et kakestykke og en kopp kaffe.

Programmet kommer til å oppdateres på Facebooksiden «kirkene i Holmestrand», og samtlige arrangementer har fri entré. Foreløpig program er (merk at det kan komme endringer):

Torsdag 14.april

08.00    offisiell åpning i Botne kirken med blant annet kommunenes ordførere

09.00    lesingen fortsetter i Botne menighetshus/Speiderhusets kjellerstue

11.00    offisiell åpning av barnekunstutstilling i Menighetshuset

19.00    Temakveld/foredrag ved Sorle Hovdenak i Botne kirke

20.00    Minikonsert ved Våle Kirkekor i Botne kirke

Fredag 15.april

19.00    konsert i Botne kirke med blant annet Holmestrand Gospelkor, Arnstein Øverland, May-Britt Forsberg Hovdenak og Jan-Tore Saltnes

20.00 – 22.00    Bibelstigepillet. En annerledes ungdomskveld med undervisning, mye humor og konkuranse v/Tipi og Acta. Speiderhuset

Lørdag 16.april

11.00    Foredrag i speiderhuset ved Hans Johan Sagrusten fra Det Norske Bibelselskap

19.00    Temakveld/foredrag i speiderhuset

20.00    Bibel-quiz i speiderhuset

Søndag 17.april

11.00    Gudstjeneste i Botne kirke

18.00    Offisiell avslutning i speiderhuset med påfølgende fest

I tillegg er det kafé i Menighetshuset alle dager.