En hilsen fra «Sara fra Vestfold»

Reisen ned gikk veldig bra, og vi kom vel frem på hotellet! Først leita vi etter leilighet, til både meg og ettåringen. Raskt fant jeg en leilighet jeg kunne tenke meg. Dagen etter møtte vi huseier og betalte for husleie, og på lørdag kunne jeg flytte inn! Egentlig er det oppstart for førskolen 1.sept, men det er uavhengighetsdagen og vi har fått ekstra dager fri, så det starter ikke opp før mandag 6.sept. Mandag og tirsdag denne uka var det kurs for alle som jobber på Happy Start, sammen med de som starter opp Happy Start utenfor hovedstaden. Veldig fint å hilse på de nye, og bli bedre kjent med folkene. Hvordan ukedagene kommer til å bli vet jeg ikke helt enda. Tipper jeg blir mye på HS1 i starten (mandag, onsdag, fredag). Har så vidt snakket om muligheten om å reise til HS3 (ca.1,5 time unna) og kanskje være der en dag i uka. Russisk-læreren jeg hadde før sommeren har fått ny jobb, så mulig vi må finne en ny lærer også. Det beste hadde vært å ha noen timer språk i uka. Området jeg bor i nå er nabo-området fra der jeg bodde før, så dagene har gått med til å bli litt kjent i det nye området. Jeg bor ganske sentralt, samtidig som det er et litt roligere nabolag. Det virker også som det er flere lokale enn internasjonale som bor her (sammenliknet med der jeg bodde før), så det er større sjanse for å komme i kontakt med flere lokale her, og jeg får øvd på å prate russisk med det lille jeg kan.

Sara har også svart på noen spørsmål fra Norge:

  • Hva slags by bor du i? Stor/liten, travel/rolig, ‘moderne’/ikke. Jeg bor i en storby, med mellom 2-3 millioner og er ganske travel. Det er en blanding av moderne og gammelt, særlig ved sentrum og langs hovedveiene/hovedgatene er det mest moderne. 
  • Er du noe lokal mat som du har blitt spesielt glad i? Nasjonalretten er en favoritt.
  • Hva kan du gjøre på fritiden? Får du mulighet til å ri? En del av det samme som i Norge, trene, være på Cafe, strikke, utforske byen. Har ikke sett noen hester her i byen, men har hørt det er hester i fjellene, så kanskje det går an å ri. 
  • Vi leser at du skal arbeide i en førskole. Vet du om det blir i andre prosjekter også? Om det er behov hjelper jeg til i kvinneprosjektet også. 
  • Arbeider du sammen med andre norske på førskolen? Det er en annen norsk som jobber der også, ellers er resten lokale og prater russisk, noen litt engelsk også. 
  • Hvor mange norske kolleger har du? Bor de i nærheten? I teamet er det 6 andre voksne – 2 enslige og 2 par med til sammen 6 barn og ettåring. Vi bor i ca. samme område, men litt forskjellige steder. Det er gåavstand til en av de og 10-15 min i taxi til de som bor lengst unna.
  • Får du sjanse til å være sammen med noen lokale som har samme tro som deg? De lokale kollegene på førskolen er troende også får jeg truffet lokale troende i en lokal kirke.
  • Hva gleder du deg mest til, og hva er du mest spent på? Gleder meg til å se enda mer av landet, og lære mer språk så det er lettere å komme i kontakt med folk. Er spent på arbeidsoppgaver på førskolen og hvordan den vanlige hverdagen kommer til å bli.